socialdining.nl

‘Social dining’ gaat binnenkort Nederland veroveren. In Amerika bestaat het al, maar in ons land is het verschijnsel nog niet doorgedrongen: uit eten met bekende en onbekende mensen met (vaak) een gemeenschappelijke  interesse. De Nederlandse startup Social Dining heeft zijn online platform (www.socialdining.nl) inmiddels gelanceerd. Op 3 februari is het eerste diner in restaurant Nevy aan de Westerdoksdijk in Amsterdam. De formule is simpel: belangstellenden tekenen via de website in op een diner met een meergangen keuzemenu bij een restaurant. Een unieke manier om tijdens een smakelijk diner kennis te maken met stadgenoten met dezelfde hobby of gemeenschappelijke zakelijke interesses. Op de websites is te zien welke etentjes gepland staan en aan welke thema’s of interesses die zijn gekoppeld, waar het is en wie er al hebben gereserveerd.

Jesse van der Meulen en Simon Hochstenbach zijn de jonge ondernemers die Social Dining van de grond willen krijgen. Volgens de twee ondernemers is er in de grote steden veel behoefte aan meer sociaal contact. Social Dining speelt op die behoefte in door via de website mensen met gemeenschappelijke interesses aan elkaar te koppelen. Dat kan variëren van reizen tot fotograferen, van internetondernemers tot ‘Wie Is De Mol’ fanaten. Jesse van der Meulen: “En wat is er dan leuker om met elkaar te eten en te praten over je interesse, je beroep of over reizen die je wilt gaan maken?”

De twee ondernemers zijn in de zomer begonnen en de website www.socialdining.nl is inmiddels gelanceerd. Er zijn al verscheidene restaurants die meedoen. Een eerste ‘proefdiner’ is succesvol verlopen. “We zijn druk in gesprek met andere restaurants”, zegt initiatiefnemer Simon Hochstenbach. “We willen ook uitbreiden naar Utrecht en andere grote steden.”

Een diner organiseren voor vrienden of collega’s. Het is ook mogelijk om zelf open of besloten etentjes te organiseren, bijvoorbeeld voor vrienden of collega’s. Uitnodigen kan via mail of social media en wie mee wil doen kan vervolgens eenvoudig reserveren via de website. Afrekenen gaat via een betalingssysteem dat aan de website is gekoppeld. In het restaurant hoeven alleen de drankjes rechtstreeks afgerekend te worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *