Digitalenazorg.nl

Unieke en specialistische dienstverlening: Digitale Nazorg

Geconfronteerd met vragen van nabestaanden die niet meer konden beschikken over gegevens op een computer, laptop, tablet of telefoon van de overledene. Men wil dan graag bij de digitale documenten van de overledene voor de afwikkeling van zijn of haar zaken, het kunnen beantwoorden van e-mails maar ook online abonnementen kunnen beëindigen.

Maar hoe komen de nabestaanden in de computer van de overledene als zij het wachtwoord niet weten? Is het voor de begrafenis of crematie wenselijk om te beschikken over de contacten en berichten in de mobiele telefoon maar weten zij de pincode niet? Staan er op de tablet van de overledene bijvoorbeeld foto’s die men wil gebruiken tijdens de uitvaart en is deze beveiligd met een toestelcode? En hoe kunnen de nabestaanden online diensten en social media van de overledene beëindigen als zij niet eens weten of daar gebruik van is gemaakt, laat staan dat ze de gebruikersnamen en wachtwoorden kennen.

Ervaring als Digitaal Forensisch Specialist en apparatuur welke ook wordt gebruikt door de Politie en het Nederlands Forensische Instituut, heeft geresulteerd in deze unieke dienstverlening met de stelling: “Als het ons niet lukt, is het ook (nog) niet mogelijk.”

Daarom hanteren ze ook het principe van no cure, no pay voor de meeste diensten.

“Er zijn ook geen vergelijkbare diensten (uitgezonderd hulp bij het beëindigen van online diensten waarvoor men de gebruikersnaam en/of inloggegevens wél weet) waarbij met hightech apparatuur, specialistische kennis en een betrouwbare achtergrond (vrijwel allemaal overheid) in een behoefte kan worden voorzien”, merkt Sander op.

Jeanette vult aan: “Daarnaast kunnen wij ook vaak de gegevens nog redden van een telefoon, computer, harde schijf, USB-stick of fotokaartje wat fysiek beschadigd is door een ramp, ongeluk, overstroming tot zelfs brandschade.”

Zelfs de complete papieren administratie van de overledene kan worden gedigitaliseerd. Hierdoor wordt het een stuk handzamer, is het voor alle belanghebbende bereikbaar en kan men met 1 druk op de knop gelijk zien op welke documenten bijvoorbeeld een specifieke naam of de tekst “verzekering” staat!

Digitale Nazorg werkt primair samen met uitvaartondernemers en notarissen. Deze professionals weten als geen ander welke digitale zaken van belang zouden kunnen zijn bij een overlijden en in de periode daarna.

Wilt u ook gebruik maken van de diensten of samenwerken met Digitale Nazorg? Kijk voor alle mogelijkheden op de website www.digitalenazorg.nl

2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *