Concorde.nl

Dit keer geen starter maar juist een doorgewinterde speler: Concorde, het grootste vertaalbureau van de Benelux. Een bedrijf dat tolken en vertalingen levert. En in deze hoedanigheid krijgt het bedrijf wel veel met startups te maken, zeker dat type starter dat al de grens over kijkt. Want voor iedere internationale speler kan een professioneel vertaalbureau uitkomst bieden, ondanks dat wij Nederlanders al snel denken een goed woordje over de grens te spreken…

Met 120 medewerkers en vele klanten in binnen- en buitenland is Concorde een grote speler op het gebied van vertalingen. Bedrijven als HEMA en Nespresso, en enkele overheidsinstellingen kiezen voor Concorde als vaste partij voor het uitvoeren van vertalingen. Concorde beschikt over ‘native speakers’ die de taal ook spreken, schrijven en vooral begrijpen. En omdat steeds meer webwinkels en startups vanaf het begin al over de grens kijken, mag Concorde veel startende ondernemingen tot haar klanten rekenen. Terecht zo blijkt vaak want een foutje in de zakelijk communicatie is zo gemaakt en kan grote gevolgen hebben.

Waar kan je op letten bij het zoeken naar een vertaalbureau?

  1. Prijs. Uiteraard van groot belang. Gaat het om een fixed price of prijs per woord?
  2. Ervaring. Heeft het bedrijf ervaring en werkt het met ‘native speakers’?
  3. Vakgebied. De ene vertaler is de andere niet. Zo zijn er specialisten op het gebied van marketing, medisch en juridisch. Wat voor soort vertaling zoek je?
  4. Opleiding. Vertalen is een vak. Een vak waarvoor (vaak) een HBO of WO opleiding is gevolgd. Bijvoorbeeld door Frans gestudeerd te hebben.

Bij zaken doen over de grens speelt niet alleen de taal een rol, ook de gebruiken en tradities. Ga je het in Engeland proberen? Lees je in de Engelse gebruiken. Denk daarbij aan punctualiteit, kledingvoorschrift en het geven van je mening. Taal is uiteraard van groot belang, zeker wanneer het contact (vanuit Nederland) gelegd gaat worden. Juist voor zakelijke communicatie is Concorde er. Maar natuurlijk ook voor het vertalen van werkdocumenten en CV’s. Kom goed beslagen ten ijs met professioneel vertaalde documenten.

Nog niet overtuigd? Vraag een gratis proefvertaling aan.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *