Telefoonverkopen.com

Recycling is een hot topic waarbij vooral het grondstoffentekort als speerpunt wordt genoemd. Terwijl de meeste Nederlanders al bekend zijn met het scheiden van het huiselijk afval blijven nog steeds veel oude elektronische apparaten onbenut achter. E-waste, de noemer voor oude elektronica, is een aandachtspunt voor steeds meer bedrijven. Zo streeft Weelec naar de hoogst haalbare doelen om e-waste te recyclen maar ook jij kunt er wat aan doen. Telefoonverkopen.com helpt je om je oude telefoon in te leveren bij een recycling bedrijf.

Oude telefoons

Jaarlijks worden grote hoeveelheden oude elektronica naar de stortplaats gebracht maar het is nog niet genoeg. De tekorten aan grondstoffen nemen net zo hard toe. Om dit te voorkomen is recycling essentieel. De grondstoffen komen dan weer terug in het proces zodat de tekorten minder snel toenemen en op den duur zelfs gelijk blijven. Deze eindige grondstoffen bevinden zich ook in mobiele telefoons. Denk aan grondstoffen zoals palladium, goud en zilver. Door je oude telefoon in te leveren kun jij ook een bijdrage leveren. Het voordeel voor jou? Je ontvangt een vergoeding voor je telefoon.

Wat ermee gebeurt

Iedere telefoon die je verkoopt aan een recycling bedrijf wordt gecontroleerd. Deze controle vindt plaats om te bekijken wat er precies mee gedaan kan worden. Het doel is om zoveel mogelijk van de telefoon weer op de markt te brengen. Onbeschadigde telefoons worden bijvoorbeeld opgepoetst en weer verkocht als tweedehands of refurbished. Defecte toestellen worden gedemonteerd waarna de grondstoffen eruit gehaald worden.

Inkopers vergelijken

Telefoonverkopen.com is de eerste vergelijker van Nederland met een lange staat van dienst. Al vanaf 2010 helpt de website consumenten om een goede keuze voor een inkoper te maken. De markt van recycling bedrijven neemt gestaag toe. Terwijl er in 2010 nog maar twee bedrijven waren die telefoons kocht zijn deze nu niet meer op twee handen te tellen. Om het je niet moeilijk te maken selecteert Telefoonverkopen.com iedere maand de beste inkopers zodat je zelf niet op zoek hoeft te gaan naar de beste betalende maar ook betrouwbare inkopers. Met diepgaande informatie over het verkopen van telefoons kun je er terecht voor al je vragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *