Een webshop starten

Tegenwoordig kun je er als ondernemer niet meer omheen: een webwinkel. In het digitale tijdperk is gebleken dat de online verkopen steeds meer toenemen, en dat fysieke winkels het gaan afleggen tegen de pc. Maar ben je een digibeet, hoe moet je hier dan op inspelen?

Waarmee begin je?

Het eerste waar je mee begint is het registreren van de domeinnaam van je winkel, en het opstarten van het packet waarmee je wilt gaan werken. Tegenwoordig zijn er vele mogelijkheden beschikbaar. Zo kun je complete winkelpakketten afnemen, of een abonnement afsluiten bij een aanbieder, en hier je winkel inrichten. Een andere mogelijkheid, waarvan steeds meer webshops gebruik maken is een WordPress site inrichten als winkel. Kies je hiervoor dan moet je een WordPress hosting pakket aanvragen. De mogelijkheden van een WordPress site zijn eindeloos. Lees meer van domeinwinkel.hosting. Zij kunnen je hierbij helpen.

Hoe richt je je webshop in?

Het belangrijkste van je winkel is natuurlijk het product wat je aanbiedt. Zorg voor een overzichtelijke layout, waarin makkelijk de producten vindbaar zijn. Met de vele beschikbare WordPress templates kun je dit precies zo doen als jij het wilt. Verder is het belangrijk om geode content te schrijven voor je site. Klanten willen tenslotte weten met wie ze in zee gaan, dus vertel iets over jezelf en je winkel. Onontbeerlijk is een mooie opmaak van je site. Ben je hier niet handig in, dan kun je natuurlijk hulp van buitenaf inschakelen. Zo kun je eens kijken bij de opties bij mol 4 media. Zij stemmen de opmaak van je shop helemaal af op jouw wensen.

Hoe zit het met betaalopties?

Nog zo’n belangrijk punt. Met welke middelen kunnen je klanten bij jou betalen? Vandaag de dag kun je als webshop niet meer aankomen met alleen de betaaloptie ‘betaling via overschrijving’. Je zult tenminste Ideal moeten aanbieden, evenals creditcard betalingen. Het hebben van Paypal is ook altijd een pre. Wil je je klanten nog eens extra vertrouwen geven, dan kun je ook kiezen voor een ‘achteraf betalen’ optie. Kijk voor meer info op achteraf-betalen-vergelijken.

Hoe wordt mijn webshop beter gevonden?

Heb je je site helemaal up and running, dan kun je alleen maar wachten tot de bezoekers komen… Fout! We leven in het Google tijdperk. Met de hoeveelheid sites die er bestaat, zal jouw webshop waarschijnlijk in de Google jungle verdwijnen, en onvindbaar worden. Je moet het je klanten zo makkelijk mogelijk maken jou te vinden. Dit doe je door middel  van optimalisatie van je site. Goede content schrijven met woorden waarop je gevonden wilt worden, en door externe optimalisatie. Dit laatste wil zeggen dat je moet gaan bouwen aan je netwerk. Omdat di teen tijdrovende klus is, is het wellicht verstandig om zoekmachine optimalisatie advies in te winnen bij een seo bedrijf. Zij kunnen je helpen jouw site beter vindbaar te laten worden, met als doel meer bezoekers en betalende klanten. Succes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *