Ondanks dat we de crisis achter ons hebben gelaten is het niet altijd gemakkelijk om als starter aan de slag te kunnen gaan binnen de huidige arbeidsmarkt. Tenzij je op de 20e cum laude afgestudeerd bent, al een aantal jaar werkervaring hebt en in het bestuur van een vereniging zit, dan ben je de geschikte kandidaat voor een hoop werkgevers. Helaas gaat het bij de meeste mensen niet zo. Vaak is het zonder ervaring erg lastig een baan te vinden en zonder een eerste baan kom je nooit aan ervaring. Hoe ga jij hiermee om?

Er zijn altijd mensen die erg gemotiveerd zijn en naast hun opleiding ook stage lopen, een bijbaan hebben en overal meekijken om ervaring op te doen met als gevolg dat er echt starters zijn die aan de hoge eisen van werkgevers voldoen. Hoe kun jij meer kans maken op een baan?

Oriëntatie

Vaak zie je dat starters nog niet precies weten wat ze willen. Ze hebben een richting als “iets in de communicatie” of “werken bij een groot bedrijf”, maar ze hebben geen idee wat ze precies willen en welke functies er eigenlijk bestaan. Ga daarom eens op zoek naar alle functies die bestaan in jouw richting, kijk wat bij je past en wat je minder leuk vindt. Wat zijn je sterke punten en bij welke functie komen deze tot zijn recht? Wanneer je dit voor jezelf helder hebt kun je gerichter solliciteren en je keuze makkelijk toelichten tijdens een sollicitatiegesprek.

Werkervaring

Tijdens je studie heb je waarschijnlijk wel stage gelopen, dit telt helaas niet altijd mee als volwaardige werkervaring. Toch heb je soms meer ervaring dan je zelf denkt. Denk aan vrijwilligerswerk, die opleiding tot verkoopmedewerker, een wereldreis of een bijbaan. Wanneer je kunt toelichten waarom iets bijdraagt aan jouw ontwikkeling is het eigenlijk al relevant. Zie het dus breder.

Blijf optimistisch

Soms staan er wel zoveel profieleisen bij een vacature dat je ook gewoon kunt reageren wanneer je niet aan alle eisen voldoet. Wees optimistisch en schrijf je brief op een manier waarin jij het bedrijf overtuigd van jouw krachten zonder dat je aan alle eisen voldoet. Bij twijfel kun je ook altijd even bellen voordat je een brief op gaat stellen.

Netwerk

Als je weet dat ongeveer 75 procent van alle vacatures via via wordt vervuld kun je wel indenken hoe belangrijk netwerken is. Een netwerk is voor jezelf heel prettig, maar ook voor bedrijven. Het is voor hen immers veel goedkoper, sneller en gemakkelijker om uit hun eigen netwerk een geschikte kandidaat te vinden dan via het uitzetten van een vacature. Laat daarom altijd je omgeving weten dat je op zoek bent naar een nieuwe baan en probeer goed te netwerken op bijvoorbeeld vakbeurzen.